dilluns, 30 de setembre del 2013

Santpedor i Salats celebrem la Fira de Sant Miquel


Després d'un gran assaig de divendres, encarat a les grans actuacions de final de temporada, ahir diumenge vam tenir el privilegi d'actuar amb els Castellers de Santpedor, dins dels actes de la Fira de Sant Miquel, estenent així, cada cop més, el fet casteller a la zona de la Catalunya Central.

Passades les 12.00h, i envoltats de paradetes i un públic força nombrós, vam començar l'actuació amb pilars d4 conjunts, la relliscada de l'enxaneta no va impedir que poguéssim fer l'aleta i tornar a baixar.

En primera ronda, i després del ja consolidat 3d6 dels Castellers de Santpedor, ens disposàvem a intentar el 3d7, castell que va ser molt aplaudit entre el públic en el moment de l'aleta, i amb el que vam demostrar que el tenim més que consolidat.

Tot seguit, i després de que els locals s'anotessin el seu primer 2d6, els Salats muntàvem pinya del que seria el sisè 5d6 de la temporada, castell que hem pogut sovintejar més que mai enguany, i que combinat amb les proves a assaig, ens fa somiar en poder alçar-lo un pis més a final de temporada. Tot i que el dos va quedar força distanciat de la rengla, el castell es va descarregar sense problemes.

En tercera ronda, els santpedorencs, van fer una bona prova del 4d5net, de cara a pujar-lo sobre pinya aviat. Per la nostra banda, vam descarregar un 4d6p de postal, amb el que va quedar entrevist el proper 4d7p.

Abans dels pilars, les dues colles ens vam unir per a alçant un 4d6 de germanor, castell que vam practicar prèviament compartint els assajos generals de la setmana. Ja per finalitzar l'actuació, els Castellers de Santpedor van alçar dos pilars d4, i els Salats, simultàniament, un p5.

Després de l'actuació, van convidar-nos a la celebració de l'actuació amb un dinar propi de les millors colles castelleres, amb festa i partit de futbol posterior.

Posem punt i final així, al mes de setembre, donant l'inici a les quatre últimes actuacions (Concurs7, Diada del Local a Súria, VI Diada dels Salats a Súria i Diada dels Tirallongues a Manresa). Quatre actuacions de màxims on volem portar nous objectius que mica en mica anem treballant amb bons resultats, però a falta d'una última empenta. 

Ara és el moment d'esforçar-nos conjuntament i fer el millor final de temporada de la nostra història.

Castelleres de Santpedor: p4, 3d6, 2d6, 4d5net, 2p4
Salats de Súria: p4, 3d7, 5d6, 4d6p, p5