dimecres, 4 de setembre del 2013

Els Salats actuem a la Festa Major d'Artés


Acabades les vacances d'estiu, el passat dissabte 31 d'agost els Salats de Súria vam actuar a la Festa Major d'Artés acompanyats dels Castellers de Berga i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts, colla recentment batejada amb qui actuàvem per primera vegada. També vam comptar amb l'ajuda del Picapolls de la Gavarresa.

Prèviament a l’actuació hi va haver un cercavila que va transcórrer des del Parc de Can Cruselles fins a la Plaça de l’Església, i que va comptar amb la participació dels Bastoners d’Artés, els Grallés d’Artés, els Salats de Súria i la participació especial del grup de ball de Zantpanzar del barri pamplonès de la Txantrea.

Després dels pilars d’inici els Salats vam començar la primera ronda descarregant un 4d6 amb el pilar, el primer de la temporada. Per la seva banda, tant els castellers de Berga com els de St. Vicenç van descarregar el 3d6.

En la segona ronda, els Salats vam intentar un 3d7 amb força canvis . Els nervis i la prudència van fer que desmuntéssim el castell  just abans de la carregada. Els Castellers de Berga van descarregar un 4d7 i els  Carallots un 4d6.

En la tercera ronda, ens vam proposar de repetir el 3d7, aquesta vegada va pujar molt bé de mides i molt parat, podent-lo descarregar sense problemes. Els de la camisa blava van completar la jornada fent un treballat 2d6 i els taronges descarregant un 4d6 amb el pilar.

Les nombroses baixes, els canvis a tronc va fer dubtar fins l’últim moment quin castell portar en l'única ronda  de repetició que estava pactada amb les altres colles . Les bones sensacions en el 3d7 i la il·lusió de fer una bona actuació en el poble d’on son uns quants  salsats, van fer que s’apostés pel 4d7. Malauradament, el castell va pujar amb els mateixos nervis que el primer i novament es va optar per desmuntar-lo. L’actuació es va acabar amb una ronda de pilars conjunts.

Malgrat no haver completat la diada amb un tercer castell i el p5,  la tornada de les vacances ha resultat positiva. Tot i les baixes importants tant a pinyes com a tronc, hem vist que podem fer bons castells de set i hem realitzat  un quatre amb el pilar pensant en un pis més.