dimecres, 9 d’octubre del 2013

Els Salats estrenem el 5d7 al Concurs-7El passat 6 d'octubre els Salats ens vam desplaçar a Torredembarra a participar a l'última edició del concurs de colles de set, que enguany celebrava la seva novena edició, amb la participació de dotze colles castelleres d'arreu de Catalunya.

Diumenge a primera hora del matí, el bus de la colla es posava en marxa cap a la nostra tercera participació al IX Concurs de Castells de la Vila de Torredembarra. Un cop arribat l'autobus, es van anar afegint totes les camises que van anar per seu compte, fins a poder reunir més d'un centenar de castellers salats.

Per començar, totes les colles havien de fer un pilar caminat amb escales incloses que l'experiència ens feia tranquil·litzar. El pilar de quatre Salat va pujar els cinc esgalons i va recórrer els metres que marcava l'organització amb un ritme molt bo. Bona senyal del que havia de ser el dia.


En primera ronda, vam optar per una sortida atrevida però a la vegada sota control, ja que vam realitzar el quart tres de set amb el pilar, un castell que ja hem trobat les mides tant de tronc com de pinya i que aconseguim fer amb certa solvència. 

En segona ronda, venia el gran repte del dia, el gran objectiu que portavem treballant molt durament durant les últimes setmanes. I la feina no va ser en va, ja que amb segons col·locats, una pinya molt ben trabada, i l'ajuda dels nostres amics els castellers de Berga i del Poble-Sec entre altres, es veia el fonament sòlid del que havia de ser el sostre de la colla, el cinc de set. La veu de l'Alba anava cantant la pujada de tots els pisos, acompassats i assegurats al màxim, la canalla va tenir un petit entrebanc que va superar amb excel·lent i en un obrir i tancar d'ulls es carregava, la serenor de tota la colla semblava l'haguéssim fet un munt de vegades i es va descarregar sense cap complicació. 

El fet que la colla estigués al 200% va fer que semblés un castell fàcil, les mateixes ganes que hi havia per fer el cinc de set, van ser les mateixes ganes de celebració quan el castell es va descarregar. Tota la plaça aplaudia l'èxit de la colla, mentre que nosaltres celebraven com mai el nou sostre dels Salats.

En tercera ronda, vam intentar el quatre de set amb el pilar. Havent fet unes bones proves, era el moment d'intentar de nou aquest castell que fa dos anys vam carregar en aquest mateix escenari i que només hem pogut descarregar una vegada. Tot i un petit canvi d'última hora, el castell oferia totes les garanties. El castell va pujar com la majoria de quatres que hem fet enguany, aquest cop però, amb l'estructura del quatre carregada es va trencar pels pisos superiors i el castell va quedar amb intent.

En ronda de millora vam assegurar la jugada amb un paradíssim tres de set, que demostrava la solvència que tenim en aquesta estructura. Aquest tres de set, ens feia aconseguir la quarta posició al concurs, la millor de la colla en aquesta actuació i sobretot pel fet d'haver fet la millor actuació de castells de la història dels Salats.

En ronda de pilars de comiat, vam fer dos pilars de quatre simultanis i potseriorment ens vem dedicar a celebrar amb la resta de colles la grandíssima actuació que haviem acabat de realitzar. Gràcies a tots els que veu fer possible aquest cap de setmana, tant els que hi veu ser com els que no però ens veu recolzar d'una manera o altra.

A la vista tenim la Diada del Local el proper dissabte 19, on ens agradaria poder seguir alçant aquests grans castells al nostre poble.