dilluns, 22 de juliol del 2013

Els Salats repetim la nostra millor actuació a Berga


Castellers de Berga: 2p4, 3d7, 4d7, 7d6, p5.
Castellers de Solsona: 2p4, 3d7, 3d6ps, 5d6, p5.
Salats de Súria: 2p4, 3d7, 3d7p, 4d7, p5.

El passat dissabte 20 de juliol els Salats de Súria vam acompanyar els Castellers de Berga en la diada de celebració del seu primer aniversari, juntament amb els Castellers de Solsona. La diada es va desenvolupar en un ambient festiu en què la colla local i els Castellers de Solsona van aconseguir el primer tres de set de la seva història i els Salats vam poder repetir la nostra millor actuació aconseguida.

A punt i enfaixats vam començar actuació a la Plaça de Sant Joan amb els pilars d’entrada simultanis (dos pilars de quatre per cada colla). El gris amenaçava tempesta i, just quan començaven a caure les primeres gotes, els Castellers de Berga descarregaven en primera ronda el seu primer 3d7. La primera ronda va continuar a l’interior de l’església de Sant Joan, un escenari únic i amb molt “caliu”, que es omplir de gom a gom. Els Castellers de Solsona van reprendre la ronda realitzant el seu primer 3d7 i els Salats, vam completar-la amb el mateix castell.

 
foto:Ivette

En segona ronda, els Castellers de Berga van descarregar 4d7 completament parat, el sisè de la temporada, número de rècord per una colla tan jove que gaudeix d’un bon nombre de castellers.  Els Castellers de Solsona van aixecar un 3d6 per sota que va pujar amb serenitat. El Salats de Súria, vam apostar pel 3d7 amb el pilar, en un moment molt desitjat per la colla. El castell es va desenvolupar sense problemes tot i els canvis respecte l’alineació estrenada la setmana passada i va desfermar l’alegria de la colla i l’aplaudiment incondicional del públic.

vídeo: Eva Guijarro

Ja en tercera ronda, els Castellers de Berga van realitzar un 7d6 sense cap problema. Els Castellers de Solsona també optar per un castell ample, en aquest cas el 5d6. Els Salats de Súria, vam tancar ronda amb un 4d7, en què estrenàvem acotxadora. El castell  va haver de treballar-se a la part baixa del castell durant la descarregada.

Per acabar, les tres colles vam aixecar simultàniament un pilar de cinc. Els Castellers de Berga van tancar la diada, amb uns pilars de comiat.

foto: Jaume Soler

Acte seguit, els castellers ens vam desplaçar al local annex del Casal, on vàrem fer un pa amb tomàquet i embotit i on es va entregar una placa commemorativa a les dues colles convidades. La festa va continuar a la plaça Sant Joan fins ben entrada la nit amb càntics tradicionals, balls, jocs i altres ocurrències... i es va traslladar finalment al concert on actuava Skandol Public, Oques Grasses i PD Urritxic.