dilluns, 15 de juliol del 2013

Els Salats completem la millor actuació de FM

Salats de Súria: 3p4, 3d7p, 4d7, id5d6, 5d6, 2p5, 12minipilarets.
Sagals d'Osona: 2p4, 5d7, 4d7, 3d7, p5.
Castellers de Mallorca: p4, id3d7, 4d6a, 3d7, id4d7, 3d6p, p5.
Castellers del Riberal: p4, 3d6, 2d6, 3d6a, p4.


Ni els nervis de la nostra festa major, ni el mal temps, ni la durada de l'actuació va fer que el dissabte fos un dia rodó en tots els sentits, els Salat, amb la participació de més de cent camises, hem pogut fer ja al mes de juliol una de les nostres millors actuacions amb castells sostre per la colla.

La diada de la Festa Major, amb quatre colles: Sagals d'Osona, Castellers del Riberal, Castellers de Mallorca i nosaltres, va ser completada amb èxit d'objectius per part de totes les colles i una gran entesa entre elles va fer que fos una diada amb gran feeling. L’actuació va començar amb els pilars d'inici simultanis, on els Salats vam aixecar tres pilars de quatre amb moltes cares noves.

El primer repte de la colla va ser clar, el tres de set amb el pilar, un castell que només hem fet una vegada i que s'havia fet un esprint final per dur-lo a casa. El castell, que es va agafar bé de bon principi, no va tenir cap mena de problema, el tres que va pujar compassat, es va desfer amb rapidesa per deixar a la vista el renovat pilar de cinc de la colla.

A la segona ronda, es va apostar pel quatre de set, tal i com estava previst, un castell que encara no havíem estrenat enguany i que tot just fa dues setmanes es va veure que tenia moltes garanties i així va ser. Després de tenir unes mides més obertes del que el fem normalment, va pujar amb serenitat, pis a pis i no va tenir cap moment de perill. Així doncs també estrenàvem castell nou aquest 2013.

En tercera ronda, vam fer el cinc de sis, que tot i que es va haver de desmuntar el primer intent amb les aixecadores col·locades, es va repetir i es va poder descarregar. El castell que a priori era el més senzill dels tres, va ser el que més es va haver de treballar sobretot quan la rengla del mig va perdre completament la posició i hi va haver una forta rebrincada al dos, però es va poder salvar i va portar l’alegria de la colla per l'estrena de castellers de tronc.

A la ronda de pilars també hi va haver una gran estrena i és que era la primera vegada que disposàvem de dues alineacions completament diferents del pilar de cinc. I així va ser, amb dos pilars molt diferents de mides, la colla descarregava per primer cop dos pilars de cinc simultanis que posa de manifest la feina feta amb aquesta estructura.

Ja acabada l'actuació la canalla va  poder fer els seus pilarets finals, on es va veure deu pilars de tres nets i dos de dos.
Fotos: Jesús Puig, àlbum aquí


Els Castellers de Mallorca, que ja portaven des del matí coneixent el poble de Súria, van completar un molt bona actuació lluny de casa seva. En primera ronda van haver de desmuntar un tres de set que es va allargar molt per la pujada lenta de la canalla, en ronda de repetició van fer el quatre de sis amb l'agulla que van fer sense problemes. A la segona ronda, van tornar a afrontar el tres de set que van seguir aguantant fins la carregada i que van haver de treballar una mica durant la baixada, descarregant-lo. A l'última ronda van intentar un quatre de set ben lleuger que es va veure deformat i van desmuntar a l’alçada de dosos. En ronda de repetició van fer un tres de sis amb el pilar. Un pilar de cinc a la ronda de pilars va tancar la seva actuació.

Els Castellers del Riberal, que ens van fer una gran acollida a Bao fa escassament un mes i mig, venia a Súria amb potser menys camises de les que voldrien però que van fer el seu programa sense cap tipus de problema. A la primera ronda, van fer un tres de sis solvent. El dos de sis va ser el castell que van pujar i descarregar en segona ronda fent-lo veure més fàcil del que és una estructura com és la del dos. Per acabar la ronda de castells un tres de sis amb l'agulla i el pilar de quatre final van tancar una actuació ràpida i sense cap contratemps.

Els Sagals d'Osona, que venien de fer la seva festa major amb castells de vuit, venien a Súria a rodar estructures pel futur de la colla. A la primera ronda van fer un cinc de set, amb uns poms de dalt més propis de castells de vuit que de set. El quatre de set a segona ronda i el tres de set a l'última va servir per seguir rodant aquestes estructures i provar gent nova per seguir amb el gran futur que preveu a colla per aquesta temporada. Després del pilar de cinc, els Sagals van tancar l'actuació satisfets.
 
Acabada l’actuació, les colles vam desplaçar-nos al local, on ens esperava el sopar per compartir, abundós i molt ben organitzat gràcies a la col·laboració de totes i tots. El local es va omplir doncs de prop de 400 persones, bon ambient, càntics, balls i riures.

Diumenge al matí els Castellers de Mallorca i els Castellers i Grallers del Riberal ens van acompanyar en un cercavila de Festa Major bastant multitudinari, que vam concloure amb un emotiu pilar de quatre conjunt. En global una gran actuació i un gran cap de setmana on les colles vingudes han pogut gaudir d'una gran festa major i on hem compartit quaranta-vuit hores intenses.

Foto: Alba Yerro

Foto: Dani Salom