dilluns, 17 de juny del 2013

Els Salats portem el 5d6 ben lluny de casa

Aquest diumenge els Salats hem anat a Molins de Rei acompanyats dels Matossers, els amfitrions i els Sagals d'Osona. Era prop de dos quarts d'una quan les tres colles fèiem els pilars d'entrada davant de l'església de Molins de Rei en motiu de l'11è aniversari dels Matossers.

En primera ronda els Salats hem aixecat el tres de sis amb el pilar al mig que s'ha fet amb rapidesa i no ha portat cap problema. Per la seva part els Matossers han fet un tres de sis i els Sagals el 5d7 amb un tronc molt lleuger.

A la segona ronda arribava un dels grans objectius dels Salats i era en forma de cinc de sis, que enguany només hem pogut fer a Súria. El castell tot i començar amb bones mides, s'ha anat deformant i ha calgut una mica de treball per poder-lo aguantar. La carregada ràpida de l'enxaneta ha fet que el castell no hagués de patir gaire estona i ja amb la canalla a baix, no hi hagut res més que esperar la baixada del tronc. Cal remarcar que avui s'estrenava una de les aixecadores i que ben segur ja podrà seguir sumant castells. Per part de les altres colles, els de casa han fet una torre de sis que han defensat prou bé i els amics de Vic l'han fet un pis més amb el que sumen una gran temporada amb aquesta estructura.

A la última ronda els Salats hem descarregat un quatre de sis que tot i que s'han fet alguns canvis per la part de dalt, semblava més una prova d'un pis més sense els segons. Tot i això també s'ha deformat una mica. Els Matosssers han tancat la ronda amb un tres de sis amb l'agulla mentre que els Sagals han fet un quatre de set que han hagut de treballar.

En ronda de pilars, hem aixecat el pilar de cinc conjuntament amb els Sagals que hem descarregat per tercer cop consecutiu enguany. Al final i sota una calor considerable, s'han fet els pilars de quatre per tancar que tot i que hem hagut de desmuntar ja que la canalla no ha tingut el dia, no ha patit en cap moment.

Un cop acabada l'actuació i la polca els Salats hem anat amb cercavila cap al Local dels Matossers per convidar-nos a un plat de macarrons típic de la colla. Amb aquesta sortida tanquem un cicle d'actuacions per la zona de Barcelona i tenim a tocar grans actuacions que tindrem el mes que ve, passant per la nostra Festa Major.


Matossers: p4, 3d6, 2d6, 3d6a, 2p4
Sagals: 2p4, 5d7, 2d7, 4d7, p5, p4
Salats: p4, 3d6p, 5d6, 4d6, p5, idp4.