dilluns, 3 de juny del 2013

Els Salats i l'Altatxu participem a l'Identi'CAT

El passat cap de setmana 1 i 2 de juny els Salats de Súria ens vam desplaçar a Bao (Catalunya Nord), juntament amb membres del Altatxu per participar a l’Identi'CAT 2013.

Només arribar a Bao, ens vam dirigir cap al ajuntament per tal de que cada una de les colles, Castellers del Riberal, Colla Jove de Barcelona i Salats de Súria, alcéssim un pilar davant de l’Ajuntament. En el cas dels amfitrions, els integrants del pilar van ser pujats al balcó.Tot seguit vam entrar a la Plaça de l’Església on vam realitzar l'actuació.

En primera ronda els Salats vam descarregar un 2d6 amb bones mides i molt quiet, en segona ronda el 3d6 i en la tercera el 3d6p. S’ha de destacar que les alineacions de segons i terços de l’estructura del 3d6 i 3d6p van permetre fer rotacions. Ens vam acomiadar amb un pilar de 5. Cal agrair als membres de l’Altatxu la col·laboració en les nostres pinyes, la qual ens va ser de gran ajut, així com el suport dels grallers del Riberal.

Per la seva banda, la colla amfitriona, van fer  un 3d6ps, un 4d6 pesat, ja pensant en un proper 4d7, un 5d6 bellugat per la tramuntana i un pilar de 4 aixecat per sota com a acomiadament. Els castellers de la Jove de Barcelona, va ser la colla que va començar més forta, alçant un 3d7 en la primera ronda. Seguidament van fer un 2d6 i un 4d6p, en la ronda de pilars van fer un pilar de cinc.

Després de sopar, l’Identi'CAT va continuar amb un concert de Pascal Comelade i Enric Casasses. Seguit d’un correfoc conduit pels Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal, que va transcórrer pels carrers de Bao. I per acabar, concert amb el grup de ska Dekrèpits.

Diumenge, va tenir lloc el passa-carrers on van prendre protagonisme l’Altatxu, els Pastorets de Vilafranca i les colles geganteres d’Elna i de Taltahull. Durant el passa-carrers es va descobrir la placa en català d’un dels barris de Bao. Els actes es van tancar amb una ballada de sardanes i  un dinar de germanor.

La propera actuació dels Salats serà el proper diumenge 16 de juny, a les dotze del migdia a Molins de Rei, acompanyats dels Matossers de Molins de Rei i dels Sagals d'Osona.


Fotografies extretes del facebook d'Identicat. Àlbum sencer