dimarts, 16 de febrer del 2010

JA HO DEIA EN BIGAS LUNA...


Fa poc, en una exposició de temàtica castellera, vaig veure un escrit que em va cridar l'etenció. No solament pel seu caire casteller, sinó per la identitat al nostre poble.
Malgrat hi pugui haver dissussions sobre l'expansió dels castells arreu del món, hi ha un fet impepinable: l'origen dels castells resideix a la nostra terra, a Catalunya (més concretament a Valls), amb tot això hi ha un clar teló nacional que ens dóna als castells un aire més enllà de cultura popular, sinó d'identitat nacional. El proper mes de Maig, els castells faran la seva presentació a Àsia, durant l'expo Universal de Shangai, i on en representació de la cultura catalana, s'hi aixecaran els primers castells.
Amb un toc d'humor, sense restar importància a aquest món, cito el text que em va cridar l'atenció:
En l'essencial, la vida és una cosa senzilla, Menjar i beure, deien. I ho feien rimar amb altres verbs, no sempre aptes per a menors. Els plaers essencials no són gaire complicats. I solen ser tangibles, materials, tel·lúriques. Ho deia en Bigas Luna: hi ha tres coses que han aportat els catalans al món que són formidables, perquè venint de la terra ens fa mirar cap al cel. El porró, els calçots i els castells.

Salut i Sempre Amunt i Visca la Terra!

Un Salat molt alegre i enfilat!!!