diumenge, 4 de setembre del 2011

ELS SALATS DE SÚRIA DESCARREGUEN A CASA EL 10│ CASTELL DE 7 DE LA TEMPORADA

El passat dissabte 3 de setembre, els Salats van actuar a la Plaça Sant Joan en motiu de la ja tradicional “diada manxaire”, una diada que la colla va inventar per tornar a agafar el ritme després de les vacances.

Enguany, a la colla local els acompanyava els Castellers de Solsona, una colla acostumada a actuar a Súria, i és que va ser aquí on els solsonins descarregaren el seu primer castell de6.

L'actuació que va començar passades les 18.00, es va iniciar amb uns pilars de salutació, seguidament, en el torn dels de Súria, van poder descarregar un fantàstic 5d6, castell que aquesta temporada no els ha portat gaires problemes, però que mica en mica el van perfeccionant. Per part dels de Solsona, descarregaren el 3d6, castell que es nota que tenen per ma.

En segona ronda, els Salats descarregaren el 4d6p, el castell va pujar obert, i els terços, van haber de tancar-se per afavorir la feina de la canalla, El castell es va descarregar sense cap problema. Per part dels Castellers de Solsona, van descarregar un 5d6, que tot i pujar molt bé, els dosos van petir en el moment de la carregada, fet que va fer perillar el castell, que tot i així van saber salvar de la millor manera.

En última ronda, i per posar la cirereta, els Salats van afrontar el 4d7, un castell que aquest cop contava amb quatre persones noves en diferentes posicions. Tot i que va pujar una mica més lent que de costum, no van tenir cap problema per descarregar-lo, i aconseguir així, el desè castell de7 de la temporada. Per part dels de Solsona, descarregaren en segon intent el 4d6p.

Avans dels pilars de comiat, els Castellers de Solsona, ajudaren als Salats a fer una prova del 3d7, on no van pujar les més petites.

La festa va acabar de la millor manera amb un sopar i concert final.

A partir d'ara, i fins al 15 d'octubre, els Salats faran una apretada final, ja que volen acavar la temporada afegint un castell nou d7 al seu repertori. És per això que et necessiten per a fer-ho possible, i et conviden als assajos.

Dimarts i divendres a les 20.00 canalla i a les 20.30 tots, i els dijous hi ha assaig opcional de pilars i dosos per a tots els qui vulguin participar a partir de les 20.30.