dijous, 21 de juliol del 2011

Els Salats actuen per primer cop a Tarragona


Aquest passat diumenge, al voltant de les set de la tarda, la colla castellera Salats de Súria van actuar per primera vegada a una de les ciutats més castelleres del país, Tarragona; concretament al barri mariner del Serrallo, en la diada del Carme i convidats per la colla local del Xiquets del Serrallo i també acompanyats pels Xicots de Vilafranca.

Els de la camisa "potassa" després de tres actuacions seguides descarregant tres i quatre de set, van desplaçar-se a Tarragona amb uns objectius diferents. El treball realitzat als darrers assajos anava encaminat a fer moltes rotacions i estrenar castellers en diferents posicions del tronc.

L'actuació va ser encetada pels Xicots de Vilafranca que van mostrar un molt bon nivell, realitzant tres de set amb pilar, cinc de set i després d'un primer intent desmuntat van descarregar un quatre de set net; és a dir, sense pinya. Els Salats en primera ronda van realitzar sense dificultats un dos de sis. Tot seguit van intentar un tres de set on la canalla va mostrar dubtes i després de desmuntar-lo sense problemes van preferir assegurar amb un tres de sis on es va estrenar enguany una acotxadora. El tercer castell va ser un quatre de sis parat i tranquil. Els amfitrions dels Xiquets del Serrallo van descarregar un quatre de set, seguit de un quatre de set amb pilar una mica treballat i acabant amb un tres de set.

Totes tres colles van acabar amb respectius pilars de cinc de comiat on val la pena destacar que els salats hi van estrenar una enxaneta nova. Per finalitzar l'actuació els Salats van realitzar un pilar de quatre integrat en tot el tronc exclusivament per dones.

Molt bona harmonia i cooperació entre les tres colles i tota la diada es va desenvolupar amb rapidesa, sense incidències i amb nombrós públic assistent.