dilluns, 11 de juliol del 2011

ACTUACIÓ HISTÒRICA SALADA PER LA FM


Dissabte de Festa Major a Súria es fan Castells, i aquest cop, per qui no els pogués veure en directe, Ràdio Súria, amb la col·laboració de Lluis Mayolas va retransmetre la històrica jornada castellera que va viure la colla d'els Salats de Súria.

L'actuació, que es va iniciar pels volts de les 18.00, va començar amb l'aixecament de pilars de salutació per part de les tres colles: Els Castellers de Solsona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Salats de Súria.

En primera ronda, i per treure els nervis, la colla va enlairar el 5d6, castell que ja hem descarregat quatre cops enguany. Un castell on participa molta gent al tronc, i que la colla va demostrar tenir-lo per mà en tot moment.
Seguidament, la Colla Vella dels Xiquets de Valls van plantar un ferm i lleuger 2d7, i els Castellers de Solsona un 4d6 que van descarregar amb total tranquilitat.

En segona ronda, els Salats es plantejaven el que seria el tercer 3d7 de la temporada i quart de la història. Tal i com es preveia, el castell no va petir cap mena de problema. Tot i els nervis del moment de l'aleta, la colla va mostrar molta seguretat en aquesta construcció.
Després dels locals, era el torn de la Vella de Valls, que va apostar per un ràpid 5d7. Els Castellers de Solsona carregaven el 3d6, castell que va pujar bé, però malauradament, en el moment de la sortida de l'anxaneta, el castell va caure.

A la tercera ronda, els de Súria descarregaven el tercer 4d7 de la temporada i cinquè de la història. El 4d7, és un castell que la colla porta descarregant per tercera temporada consecutiva.
Tot i la confiança que la colla hi te en aquest castell, va haver un petit problema de segons, que va fer petir el castell. Tot i així, i gràcies a la rapidesa de la canalla, a la confiança del tronc, el treball a assaig, els ànims de la plaça i sobretot la força de la pinya, el castell va poder ser descarregat.
Per part de les colles convidades, els de Valls, descarregaren el 4d7p, que va crear força aspectació a plaça. Els Castellers de Solsona, descarregaren el 4d6p sense cap mena de problema.

Ja per finalitzar, i avans dels pilars de comiat, els Salats de Súria, van voler posar la cirereta al pastís, apostant pel p5, construcció que encara no havien portat a plaça aquest any. El pilar, va pujar segur tot i algun moviment durant la pujada de l'anxaneta. L'experiència pilanera del tronc, van mostrar la confiança que tenen en aquesta construcció defensant-lo com saben per tal de descarregar-lo. Després de parar-lo quan l'anxaneta va fer les tres passes, el pilar es carregava, i la més petita iniciava la baixada. Quan aquesta va ser fora, no hi va haber cap dubte que es descarregava. I així va ser.

L'actuació va finalitzar amb l'aixcament de dos p4 dels Salats, un vano de 5 de la Vella, i un p4ps dels de Solsona.

Finalitzava d'aquesta manera, la millor actuació de la històaia Salada. Per primer cop la colla va descarregar dos castells d7 i el pilar d5 a la mateixa actuació.

Després de donar els obsequis, i al ritme dels Batsuriak i els grallers, les tres colles van realitzar un cercavila fins al local Salat, on vam poder gaudir d'un gran sopar de germanor.
No hi va haber millor manera d'acabar, i és que era el primer acte que els Suriencs acollien al seu local, que ja està gairebé apunt per ser estrenat i inagurat com cal.

Gràcies a tots els qui ens vau acompanyar en aquest magnífic dia, els qui ens vau ajudar a ser on som i als qui dia rere dia aposteu per la gran colla.
MOLTES FELICITATS SALATS! I ara toca seguir treballant, i és que els nous objectius només necessiten gent a assaig.

ENS VEIEM DIMARTS A ASSAIG.