dimecres, 17 de juliol del 2019

Suspesa l’actuació de Festa Major a la segona ronda


El dissabte 13 de juliol era el dia assenyalat des de feia setmanes, arribava la diada de la Festa Major de Súria. Com ja es va fer l’any passat, l’actuació es celebrava a la Plaça de la Serradora degut a la instal·lació d’un envelat molt més gran a la Plaça de Sant Joan.
Pels volts de les sis de la tarda, camises i faixes es deixaven veure a la Serradora esperant començar una actuació que es presentava molt interessant per part de les tres colles. En aquesta ocasió ens acompanyaven els Vailets de Gelida, de camisa verd clar, i els Castellers del Riberal vinguts de la Catalunya Nord, de camisa verd fosc.
L’actuació es va iniciar encara amb calor però es va apaivagar al llarg de la diada. Els Vailets de Gelida van realitzar un pilar de quatre en homenatge a Goretti Badia davant del CAP. Seguidament els Salats i els Castellers del Riberal vam realitzar conjuntament un pilar de quatre cada colla.
Les més de setanta camises salades estàvem preparades per iniciar l’actuació. Obríem la diada com a amfitrions amb un 4d6 que ja havíem realitzat a la primera actuació de la temporada a Manresa. Diferents estrenes tant al tronc com al pom de dalt no van ser cap impediment per descarregar-lo sense cap mena de dificultat i el castell no va patir cap rebregada. Ràpids i segurs.
Per la seva part els Vailets de Gelida van descarregar un 4d6 molt quiet i els Castellers del Riberal un 3d6 robust i quiet.
Les complicacions però, van arribar a la segona ronda. Després de realitzar un intent desmuntat del 2d6 que vam baixar quan l’enxaneta estava a punt de realitzar les tres passes, els Vailets de Gelida van realitzar el seu castell de segona ronda, un 3d6.
L’enxaneta va fer l’aleta i va començar a baixar amb la mala sort que el pom de dalt va caure i la caiguda va ser molt lletja. Dues castelleres dels Vailets i una de Castellers del Riberal van quedar esteses a terra esperant atenció sanitària que va tardar pocs segons en atendre-les.
Després de traslladar-les dins del CAP i veient que els sanitaris de l’ambulància no podrien tornar a l’actuació, es va prendre la decisió de suspendre la diada de Festa Major. Per precaució les van traslladar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i per sort, les castelleres lesionades tan sols van patir contusions i es recuperen satisfactòriament.
Malgrat això, les tres colles després de suspendre l’actuació ens vam dirigir a la piscina municipal on vam poder gaudir d’un bany abans del sopar que havíem preparat al nostre local.
La propera actuació serà a Altafulla el dia 27 de Juliol i serà l'última abans de les vacances del mes d’Agost.