dimecres, 9 de setembre del 2015

Crònica d'Artés



Després de la tornada de les vacances i l'actuació a Manresa, dissabte dia 5 era el torn d'assistir a una actuació que ja s'ha convertit en un clàssic en el calendari de la colla: l'actuació de festa major d'Artés. A més a més, va ser la data triada pels nostres companys i fillols, els Picapolls de la Gavarresa, per fer el seu bateig.



Després de la cercavila, a les 18h començava l'actuació amb els pilars d'inici.

A la primera ronda, vam apostar pel 2d6, un castell que la colla ha descarregat moltes vegades aquesta temporada, i que ha demostrat el domini que se li té tant a pinyes com a tronc (i que demana un pis més!)





En segona ronda, un 4d6 amb vistes a un 4d7, que tot i la lentitud i els nervis de la canalla causats per la caiguda del castell dels Xicots, es va descarregar amb molta tranquil·litat.



Vam acabar la ronda de castells amb una combinació lleugera de 3d6p, una construcció que enguany ja hem assolit vuit vegades, i que ens obre les portes a seguir treballant pel 3d7p.



En ronda de pilars, el clàssic p5 que tot i pujar amb molta seguretat, en el moment de la baixada va rebre alguna sotragada. I un p4 conjuntament amb la resta de colles per cloure l'actuació.



Els Picapolls per la seva part van descarregar 2p4, 3d6p, el primer 5d6 de la seva història, 4d6 i 4p4.

Els Xicots de Vilafranca per la seva part, van fer 2p4, 3d7c, 4d7, 2d6 i 2p4.



Després de l'actuació, la colla amfitriona ens va convidar a sopar i vam poder compartir així amb ells i els altres padrins, els Xicots de Vilafranca, un dia molt important per a la seva història.

Per finalitzar, la colla va fer entrega d'un detall en forma de pastís casteller de fondant que la salada Ana Esquius va fer per l'ocasió.





PROPERES ACTUACIONS SALADES!

Divendres 11 de setembre a les 9h del matí des de la Plaça Sant Joan, sortida cap a la torre per a hissar la senyera i fer-hi els pilars.

Dissabte 19 de setembre a la tarda, actuació a Cardona amb Castellers de Berga i Castellers de Cerdanyola.



ASSAJOS!

L'assaig de divendres 11 de setembre passa a dijous 10 perquè tots i totes pogueu gaudir de la Diada tranquil·lament.

Dimarts 15 hi haurà assaig normal i dijous assaig especial a la fresca a la Plaça del mercat (Cardona) a les 19.3. Divendres assaig com sempre a Súria.