dilluns, 20 de setembre del 2010

DIUMENGE 19 DE SETEMBRE

Ahir, la Colla Castellera Salats de Súria, vam tenir doble actuació.
Primer de tot, a les 11 del mig dia, ens esperaven a Sant Mateu de Bages per celebrar la seva Festa Major.
Per raons externes a la colla, no va ser fins passades les 11 quan la colla feia el primer pilar. Un pilar de4 relativament nou que va ser lent, però ferm, i no es va petir en cap moment.
En primera ronda, es va encarar el 3d6 amb el tronc pesat, pensant en un posterior 3d7. El Castell semblava una postal, no és va moure gens, i la canalla va poder fer la seva feina fàcil i ràpidament.
En segona ronda, els Salats es van plantejar el 4d6, un castell leuger de pes, amb possibilitats de pujar-lo un pis. Tampoc hi va haber cap problema a l'hora de fer aquest castell, i es va descarregar amb éxit.
En última ronda, els Salats volien descarregar el 3d6p. El castell estava massa obert de baix, i a terços encara el van obrir més, fet que va fer relentitzar la colocació dels dosos. Tot i així, l'acotxadora no va tenir cap problema per arrivar a la seva posició, però l'enxaneta, quan habia d'encarar els dosos, s'ho va rumiar i va fer l'intent de no pujar, fet que va fer que es desmuntés el castell.
Com que a les 12 començava la missa, haviem d'acavar, així que no vam poguer intentar de nou el 3d6p.
Per acabar, els Salats van fer el p4 per sota, pilar que la colla te molt per mà, i així ho va demostrar.

Seguidament, la colla es va desplaçar a Sant Salvador on va repetir el 3d6 amb el mateix éxit que l'anterior (tot i que amb algun canvi), i un p4 pesat (tronc del p5).

Després de tot el matí fent castells, una bona arrossada a càrrec del Foment Cultural per a tota la colla.