dimarts, 7 de setembre del 2010

DIADA MANXAIRE 3/9


Dissabte dia 3 de setembre, es va celebrar a súria, la primera diada Manxaire, en la que va participar la colla local, la colla convidada: els Torraires de Montblanc.
Una actuació on es va poder veure que tot i estar un mes de vacances, els Salats tornen amb les piles carregades per encarar l'últim tram de la temporada, i demostrant la facilitat que la colla té amb els Castells de gama de 6 i mig.

L'actuació va començar a les 19.00, i per encetar l'actuació, ambdues colles van dur a terme un pilar d4. Els Salats per la seva part, va dur a terme el pilar pesat pensant en el posterior p5.
En primera ronda, els Torraires van plantar un 3d6, que no els hi va comportar cap problema ser descarregat. Els Salats, van començar amb un 5d6, un castell en el que es va poder estrenar un terç. Això, i el fet de que l'enxaneta era el primer cop que feia aquest castell, demostra la tranquilitat, la facilitat i la confiança que la colla té en aquest castell.
En la ronda seguent, els de Montblanc apostaren pel 3d6p. El castell va pujar bé fins al moment en què els components del pilar es van començar a col·locar. Els Torraires van haber de desmuntar el castell. Els de Súria, apostaven pel 2d6, castell que va pujar segur, tot i que en algun moment es va poder veure els nervis de la fragilitat del castell. Aquest castell, però, està totalment consolidat en la colla, així que es va poder carregar i descarregar sense cap complicació, i sense que ningú petís més del compte.
A la última ronda, la colla convidada, va decidir-se pel 2d6, que tot i que va pujar nerviós, el van poder descarregar. Els Salats, van descarregar en aquesta ocasió, el primer 4d6p de la temporada, que tot i que el pis de terços estava una mica deformat, res va fer perillar ni el tronc ni el pilar, i es va poder descarregar per segón cop en la seva història.

Per si no n'hi havia prou, els Salats van decidir repetir el pilar d5 d'Altafulla i posar la cirereta a l'actuació. Un pilar que vam poder veure que no va perillar en cap moment, i va ser descarregat amb molta facilitat i tranquilitat per part de tothom.
Ja per acabar, Torraires i Salats van fer pilars d4 simultanis. Els de Súria van estrenar en el tronc dos nous compoents, fet que va fer acabar l'actuació de la millor manera.

Seguidament, tothom qui va voler va poder gaudir d'una butifarrada a càrrec de la colla.

Salats, ara toca seguir assajant, preparar el 3d6ps, repetir el 3d7 i el 4d7, consolidar el p5, i qui sap si alguna sorpresa més... ;)
De moment, recordem que aquest dissabte a Solsona, els Salats volen estrenar el 3d6 per sota, i que això serà possible si els assajos segueixen com fins ara.

Felicitats per la feina feta, i gràcies a tots els qui vau fer possible la I Diada Manxaire! Us esperem als assajos.