dilluns, 23 de març del 2015

1a diada de la temporada: 1a trobada de Primavera a Coaner

El 22 de març, a principis de primavera, ha sigut també l'inici de temporada 2015 dels Salats de Súria. 

En un mati esplèndid després de les pluges del dissabte, ha sigut una diada local emmarcada dins de la 1a Trobada d'entitats de Primavera. Amb un èxit total de participació, més de 350 persones s'han desplaçat a peu, en BTT o amb cotxe a la preciosa ermita de Coaner. Allà hem pogut gaudir, a part dels castells, d'una butifarrada, de balls de cascavells, bastoners, activitats per a la mainada, tallers de castells i, com no, l'actuació castellera.

Amb la sempre bona companyia dels nostres amics i amigues Picapolls de la Gavarresa, que han fet pd4, id4d6, id3d6, id4d6p, hem tirat amunt els nostres primers castells de la temporada.



Després d'un pilar de 4 d'inici per part de les dues colles, el primer castell ha sigut un solvent i segur 3d6, en el que no hi hagut cap mena de complicació en descarregar-lo. A part, s'ha pogut estrenar algun membre de la colla en el tronc.



El següent castell, un 3d6p, tot i tenir una mica mes de complicació, i en que en algun moment s'ha obert una mica, s'ha pogut descarregar també amb solvència i seguretat.

En l'última ronda, i després en la ronda de repetició, els Salats hem fet dos intents del 2d6, amb bastants canvis nous en el tronc, que no s'ha pogut carregar pel cansament de la jornada i per la falta de rodatge d'enguany.

Hem acabat la diada amb un pilar de 4 de comiat també per part de les dues colles, per tancar una jornada festiva magnífica.

Des dels Salats volem agrair molt sincerament a totes les entitats i associacions: Centre Excursionista de Súria, Kul enrera, el Tro-Gros, Sardanistes, Escoltes, Ampes de Valls i de Súria, i als Ajuntaments de Sant Mateu de Bages i de Súria. 

Esperant que aquesta trobada hagi sigut la primera de moltes més, ens tornem a trobar l'any que ve a Coaner.

Moltes gràcies