dimecres, 23 de juliol del 2014

Gran diada i bons castells per Festa Major!


El dissabte 12 de juliol es va viure al Pla de la Font una demostració castellera que cal guardar en la història salada ja que es va veure un conjunt de castells que van fer que la plaça fos una gran plaça castellera. 

Cal destacar els castellers de la Vila de Gràcia que en ronda de pilars van fer un pilar de 6, que mai no havia estat vist a Súria, a més de pujar amb molta seguretat un 3 de 8, un 4 de 8 i un 2 de 7. 

Els Sagals d’Osona no van quedar enrere i van aconseguir la seva millor actuació d’enguany. Van pujar també un 3 de 8, un  4 de 8 i un 2 de 7 sense massa problemes, excepte el 4d8 que va tenir una descarregada treballada. Els Xics de Granollers van fer una meritòria actuació descarregant un 3 de 7, un 5 de 7, un 4 de 7 i un pilar de 5.

Els Salats de Súria, amb més de 130 camises a plaça, també vam poder fer una gran diada, igualant la nostra millor actuació de la història, que s’havia aconseguit a la darrera VI Diada de Els Salats a finals de la temporada passada. 

En primera ronda, vam estrenar el primer 5d7 d’aquesta temporada, que va pujar amb molt bones mides i que es van mantenir en tot moment. 

En segona ronda, vam intentar el 4 de7 amb pilar, que va presentar problemes de seguida i es va desmuntar quan començava a pujar la canalla. En ronda de repetició, els Salats vam descarregar el 3 de 7 amb pilar sense complicació. 

Finalment, en l’última ronda, es va tornar a apostar pel  4 de 7 amb pilar i aquesta vegada es va descarregar amb solvència desfermant l'alegria de la colla. Per tancar l’actuació es van fer 2 pilars de 5 simultanis i, finalment, es van fer pilarets amb la canalla.

En acabar l’actuació la colla va oferir un sopar al seu local on hi van menjar més de 500 castellers. Cal destacar-ne la bona organització i com sempre agrair la col·laboració de moltes persones aportant el menjar que va permetre que fos àgil donat el volum de persones que hi van participar. 

Per tancar la nit, un bon nombre de castellers ens vam sumar als concerts de Festa Major, que es van allargar fins ben entrada la matinada.


Fotos: Salo (àlbum sencer)

Més links: