dilluns, 23 de juny del 2014

Els Salats, padrins de la nova colla castellera de Santpedor


El passat dia 14 de juny a la tarda, els Salats de Súria vam participar en el bateig dels Castellers de Santpedor, diada en què la recent colla del municipi del Bages va portar per primera vegada a plaça la seva camisa daurada. Els Salats de Súria i els Sagals d’Osona, vam actuar conjuntament amb els santpedorencs, esdevenint d’aquesta manera els seus padrins.

Malgrat les amenaces de pluja, la diada es va poder desenvolupar amb bon temps i amb un ambient immillorable entre les colles. Els Castellers de Santpedor van alçar tres castells de sis amb solvència (3d6p, 3d6, 4d6) i diversos pilars de quatre, celebrant amb força cadascuna de les rondes. 

Els Sagals van poder descarregar sense problemes tres castells de set (3d7, 4d7p i 4d7), demostrant la seva major experiència i acompanyant la colla amfitriona amb bons castells. Els Salats vam portar a plaça un 3d7 amb estrenes al pom de dalt, un 4d7 que comença a agafar bones mides i un 5d6 sense complicació. Per tancar l'actuació vam descarregar un pd5.

Al final de l'actuació dels de Santpedor van fer un llarg i meritori pilar al balcó i les dues colles padrines els vam fer un passadís de faixes. Posteriorment, totes les colles vam participar en un sopar de celebració i concert.
 
Fotos: Xevi i Lourdes - Sagals (àlbum sencer)

Per altra banda, el passat dia 8 de juny al migdia, els Salats vam  actuar a Puig-Reig conjuntament amb Castellers de Berga i Torraires de Montblanc, sumant-nos a la campanya “Human Towers for Democracy” liderada per Òmnium Cultural, en què diverses colles castelleres van aixecar castells simultàniament en diverses capitals europees i arreu del país. En aquesta actuació els Salats vam descarregar el 4d6p, el 3d7 i un 5d6 lleugeret.

Foto: Loli Hidalgo

Les properes acuacions, ja en el ple de l'estiu, el proper dissabte 28 de juny a Callús i la nostra diada de Festa Major, el 12 de juliol.