dilluns, 17 de febrer del 2014

XIIIè TORNEIG INTERCASTELLER


El passat cap de setmana 15 i 16 de febrer va tenir lloc el tradicional torneig de futbol casteller que enguany es va disputar a Igualada, organitzat per la colla de la ciutat, els Moixinganguers.

El torneig es va desenvolupar al voltant del Pavelló de les Comes on hi havia diverses pistes a menys de 300 metres de distancia entre elles, fet que va facilitar la mobilitat de jugadors i afició. A diferència dels altres anys, es va ampliar la inscripció de colles i es va passar de 32 a 40 equips, i això va suposar que es reunissin al voltant de 1700 castellers durant el cap de setmana. Tot un rècord de participació! Més d’una trentena de Salats, entre jugadors i animadors, ens vam desplaçar a Igualada amb ganes de futbol i festa.

Foto: Moixiganguers d'Igualada

Els partits van començar el matí de dissabte i els Salats estàvem enquadrats en el Grup E, a la Pista del Amfiteatre, amb Colla Jove de Tarragona, Nois de la Torre, Castellers d’Esplugues i Nens del Vendrell. Al final de la lligueta vam quedar quarts del Grup E amb un balanç d'1 victòria i 3 derrotes i ja no es va poder lluitar pels primers llocs de la classificació, sinó que ens vam haver de conformar amb disputar les eliminatòries del 17è al 32è. A la tarda passàvem a jugar al pavelló i això ens va portar sort! Vam guanyar les dues eliminatòries: La primera 4-0 contra els Castellers del Poble Sec i la segona 3-0 contra els Xics de Granollers. I amb aquests dos partits acabava la jornada futbolística de dissabte.

Foto: Salats de Súria

Al vespre, després de passar per la dutxa i agafar lloc per dormir al pavelló, hi va haver un sopar a l'aire lliure per a tots els castellers i tot seguit, a la Sala 6.9, concert de Miquel del Roig i molta festa que es va allargar fins que cadascú va voler, o va poder...

Foto: Roger Martrat @rogalmar

A les vuit del matí ja tocaven matinades i els castellers es despertaven (els que havien anat a dormir) amb molta son, cansament i ressaca. Però la competició havia de continuar i, després de l’esmorzar, a les 9:45 van començar els partits.

Els Salats teníem dos partits, ens jugàvem ser entre el 17è i 20è millor equip. En el primer aconseguíem la victòria en la tanda penals després d'empatar  a 1 contra els Bordegassos de Vilanova. El segon enfrontament el vam perdre per 3-4 contra els Castellers de la Sagrada Família, tot i que quasi remuntem després d’anar perdent 1-4. Finalment doncs, els Salats de Súria vam quedar en 18ena posició d’un total de 40 colles, millorant el resultat de l’any anterior (19ens de 32 colles).

A les 14:45 es va disputar la final, molt emocionant, entre els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. El Verds portaven quatre anys seguits sent els campions i eren els favorits, però els Capgrossos van aconseguir trencar l’hegemonia. Després d’un partit molt igualat que va acabar en empat 1-1, els del maresme van poder guanyar la final a la tanda de penals i es proclamaven campions del XIIIè Torneig Intercasteller.

Finalment, va haver-hi el dinar de germanor per a tots els castellers i l’entrega de premis. També es va fer saber la seu del torneig de l'any vinent: serà a Terrassa, organitzat pels Castellers de Terrassa.

Foto: Moixiganguers d'Igualada

Felicitem a totes les colles participants, molt especialment als campions Capgrossos de Mataró! També volem donar les gràcies i l’enhorabona per la magnífica organització als Moixingangers d’Igualada.