dimarts, 1 d’abril del 2014

TROBADA DE LA CANÇÓ

El cap de setmana passat va tenir lloc a Súria la tretzena edició de la Trobada de la Cançó dels agrupaments escolta de la demarcació de la Catalunya Central, amb uns 1700 joves, entre nens i monitors, qua van ocupar els carrers i les rodalies del poble durant tot el cap de setmana.

Els Salats de Súria, juntament amb altres entitats del poble, vam participar en la trobada. Dissabte a la tarda vam estar amb un grup de nois i noies de la unitat de pioners i caravel·les, que havia muntat el seu campament a la zona de la gravera de Salipota, a sota La Torre. Els havíem de fer un taller d'introducció als castells i vam decidir que el millor era fer una excursió cap al local de la colla. Així doncs, un cop al local, el grup d'uns 35 nois i noies van poder veure, aprendre i practicar què és això dels castells. 

El taller va començar amb algunes explicacions bàsiques per introduir. Després es van practicar pilars a les barres i algunes construccions senzilles i finalment es va lligar un pilar un cop explicades les posicions de la pinya. 

Diumenge al matí vam participar al cercavila, que havia de començar a Salipota i recórrer els carrers de Súria fins la Plaça Sant Joan, però va quedar molt deslluït per culpa de la pluja i només es va poder fer un pilar de 4 sota el sostre de La Parada. El pilar es va descarregar sense problemes i amb l'ajut d'alguns escoltes a la pinya. L'acte de la Trobada de la Cançó es va traslladar a les pistes de l'Escorxador.