diumenge, 16 de setembre del 2012

Diada Manxaire i 11 de Setembre

El dia 8 de Setembre vam retornar a les places després d'un període de vacances castelleres. La tradicional Diada Manxaire es va celebrar a la Plaça de la Serradora i com a colla convidada van actuar amb nosaltres els Castellers d'Esparraguera. Després dels Pilars inicials es va entrar de ple en la Primera Ronda on vam descarregar un 5d6 molt maco i ben quiet, cal destacar que en aquest castell el pom de dalt era més lleuger ja pensant en un possible pis més. Per la seva banda els Castellers d'Esparraguera van descarregar un 2d6.

En Segona Ronda i havent algunes baixes d'última hora tan a pinya com a Tronc, es va decidir optar per un 4d6p que es va descarregar sense problemes. Esparraguera va descarregar un 3d6. Ja en Tercera Ronda, vam realitzar un 2d6 i Esparraguera un 4d6.

En la ronda de pilars, les dues colles vam descarregar dos pilars, Esparraguera un pd4 i nosaltres un pilar aixecat per sota. Per acabar, cal destacar que es van fer pilars de dos i de tres nets per la canalla més petita i que a nivell musical hi ha una nova incorporació a la secció de percussions.

La Diada va acabar amb un cercavila cap al Local i un Pica-Pica organitzat per les dues Colles.

El dia 11, com ja és costum, la colla es va llevar ben d'hora per a pujar a la torre a hissar la senyera. Amb més efectius que cap any, vam poder alçar dos pilars d4 en els quals les enxanetes van mostrar una senyera i una estelada. Tot seguit, tota la canalla que va participar en l'acte, van poder fer uns pilarets alhora que van ser força aplaudits per tot el públic assistent.

Amb el temps més just que cap any, un cop a baix vam agafar els cotxes per desplaçar-nos a Solsona. L'actuació, que es va abançar l'hora i es va suprimir una ronda per a afavorir la marxa cap a la manifestació, es va iniciar amb dos pilars d4 per part de les dues colles.

En un principi, la colla tenia previst el 3d7 i el 4d7, però les baixes d'última hora van fer que en primera ronda s'hagués de reestructurar l'actuació, així que en primera ronda es va apostar pel 2d6. Tot i que el pis de segons no estava del tot bé, el fet de tenir tant per mà aquest castell va fer que no es petís per la seva descarregada.

En segona ronda, després de fer varis canvis es va apostar pel 4d7, un castell que enguany haviem descarregat quatre cops, i que malauradament aquest cop va quedar en carregat. El castell va pujar lent i una mica deformat, però en cap moment es va patir, va ser en el moment de la sortida de l'enxaneta, que el pom de dalt es va despenjar i es va endur tot el castell.

En primera ronda, els Castellers de Solsona van descarregar el 5d6 i en segona el 3d6ps, i van acabar actuació amb dos p4Ja a la tarda, i després d'agafar focrces al Casino de Valls de Torroella, vam participar del acte de cloenda del centenari del CE Súria. 

Els Salats, vam fer dos pilars en els quals, les enxanetes van treure les banderes dels dos clubs que, posteriorment van protagonitzar el partit de futbol que va donar punt i final als actes del centenari. Després de la caiguda de dimarts 11, informar-vos que el mateix dia, quatre dels cinc atesos van ser donats d'alta, i que l'últim ja va ésser donat d'alta dos dies després. I ara només toca dir el què tots sabeu, Ats, ats, ats,VISCA ELS SALATS!!