dimecres, 10 d’agost del 2011

MILLARS 2011

Un any més els Castellers del Riberal van aplegar a Millars, en motiu de la Fira del poble, les dues colles bagenques, els Tirallongues de Manresa i els Salats de Súria.
Cal destacar que respecte l'any anterior es va veure a plaça un nombre superior de camises que ara fa un any i cal aplaudir-ho. Després d'iniciar els pilars de salutació on van aixecar pilars de 4, els amfitrions van ser els encarregats de iniciar l'actuació amb un quatre de set, que tot i que va anar molt pausat es veia amb bones mides, tot i això, després de la carregada es va despenjar el pom de dalt i el castell va quedar en carregat. En segona ronda van fer sense problemes un 4 de 6 amb l'agulla i en última ronda van fer un 3d6 lleuger que no va patir en cap moment. En els pilars de comiat, amb un de 4 van finalitar l'actuació.
Els Salats per la seva banda, després del pilar inicial, van iniciar l'actuació amb el 2d6 per treure nervis, i tot i que el van haver de desmuntar, a la repetició van demostrar que no tenen cap problema per fer-lo. En segona ronda i després de unes setmanes sense fer-lo, van aixecar un 3d7 que tot i no tenir bones mides van descarregar sense haver-lo de treballar. En última ronda van acabar d'arrodonir l'actuació amb un 4d7 parat, el cinquè d'enguany. En ronda de pilars, van tirar el pilar de cinc que posava la cirereta a l'actuació, però després de treballar-lo intensament i amb dubtes de si la canalla havia de pujar o no, just en l'últim suspir abans de carregar-se, es va trencar. Tot i això, es va acabar amb un pilar de 4 aixecat per sota.

Tot plegat, es va viure una actuació amb castells molt superiors a l'any anterior, amb moltes més camises i participants i amb una gran festa que es va allargar fins ven entrada la nit amb els Castellers del Riberal com amfitrions.

C.Riberal: 2p4, 4d7c, 4d6a, 3d6, p4.
S.Súria: p4, id2d6, 2d6, 3d7, 4d7, ip5, p4ps.
T.Manresa: p4, 3d7, 4d7, 3d6a, p4.


* FOTO: quan els fotografs tornin de vacances, les penjarem.