dimecres, 9 de setembre del 2009

ACTUACIONS PASSADES I FUTURES


La colla Castellera Salats de Súria, continua amb l’agenda d’allò més plena aquest darrer tram de la temporada.

El dissabte 29 d’agost, els Salats van desplaçar-se fins a la barriada del Burés de Castellbell i el Vilar; emplaçament on es celebrava la 30ena edició del Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre. Els organitzadors van voler regalar als participants de corals Mexicanes i Veneçolanes, una petita mostra de folklore i cultura catalana amb la participació també de geganters de Sant Vicenç. No es va tractar d’una actuació clàssica de tres rondes degut al poc temps del que es disposava. Van descarregar amb solvència un Pilar de Quatre caminant, un Dos de Sis, un Tres de Sis i un Pilar de Quatre per sota.

I aquest passat diumenge a la tarda, dins els actes de Festa Major de Calaf, els Salats van participar en la diada castellera d’aquesta població; enguany no es va poder comptar amb la companyia dels Tirallongues de Manresa, però mig per sorpresa alguns membres dels Moixiganguers de Igualada (que venien de realitzar una actuació en una població veïna) van participar i ajudar en les pinyes surienques. Les construccions realitzades (totes descarregades) van ser: Pilar de quatre caminant, Dos de Sis, Tres de Sis amb pilar, Quatre de Sis i finalment dos Pilars de Quatre simultanis.

Finalment explicar-vos per a tots els seguidors i aficionats als castells, que aquest divendres 11 de setembre la cita amb els Salats és a Solsona, a 2/4 d’una del migdia davant l’ajuntament Solsoní. Després de la salutació de l’Il.lm. Sr. Xavier Joaunou i Bajo, alcalde de Solsona i l’actuació de l’Orfeó Nova Solsona (s’interpretarà el cant d’Els Segadors), s’iniciarà l’actuació castellera.

Els Salats esperem poder desplaçar-hi un major nombre de camises (degut a la proximitat) i intentar construccions de més dificultat.

Gràcies MOIXIGANGUERS per la visita sorpresa, molta salut i molts 3d7 per sota.